Studera grafik och design

Vi har tidigare skrivit om att studera musik och lyft olika skolor och utbildningar som man kan välja. Nu tänkte vi lyfta alternativen för dig som vill studera grafik eller konst. Precis som när man studerar musik så krävs det en hel del talang och säkerligen ännu mera motivation och driv när man ska studera någonting kreativt. Det är en svår bransch man ska ta sig in i och det är i skolan som man får chansen att verkligen ta för sig. Det kan dock vara lättare att lyckas som grafiker eller designer snarare än exempelvis konstnär eller också som musiker. Men det betyder inte att det är lätt.

Om du vill studera detta ska du fråga dig: Är det verkligen detta jag vill? Kommer jag att klara det? Är svaret ja, då ska du satsa – så klart!

I inlägget om musik tog vi också upp det faktum att vissa skolor kostar pengar för att läsa på. Så är det också när det handlar om konst och design. Den skola som är gratis är Konstfack, det krävs dock ofta att en har arbetsprover från tidigare utbildningar för att komma in (eller en självklart talang). Du kan alltid söka, men det är svårt att komma in. Utöver Konstfack finns skolor som Forsbergs och Berghs som också har arbetsprov och höga krav på de som söker. Dessa skolor kostar dock pengar och är mer reklaminriktade. Om du vill söka dessa kan du alltid ta lån för att betala av terminsavgiften, någonting vi skrev om i tidigare inlägg:

Det finns också stor möjlighet att få lån till utbildning som kostar, bland annat av CSN i form av ett merkostnadslån som oftast täcker ungefär halva kostnaden av utbildningen. och om man behöver täcka övriga kostnader kan BlueStep Finans AB säkerligen vara till god hjälp när ett studielån behövs.