Studera musik

Drömmen om att bli musiker är stor hos många och oavsett om man vill bli rockstjärna, popartist eller kanske musiklärare – så är det viktigt att man har både talang och kunskap. Vissa har lätt för musik och kan nästan efter födseln klinga på en gitarr utan svårigheter, medan andra måste kämpa lite extra och gå på gitarrlektioner innan låtarna ska spelas. Men oavsett hur mycket talang man har så är behovet av kunskap stort. Numera är det extra viktigt eftersom det finns så otroligt mycket i musikväg som är viktigt att kunna. Det är ju faktiskt inte längre som så att det räcker med att kunna spela gitarr. I den digitala värld vi lever i är det viktigt att kunna mixa och producera sin musik också, och om de är musiklärare man vill bli så gäller det att kunna noter och ha en bred kunskap med allt från vetskap om hur man jobbar fram housemusik till hur fiol spelas.

Att studera det man älskar är någonting som de flesta drömmer om och om man har turen att faktiskt VETA vad man vill bli är det underbart när man får göra det. Tyvärr är det många musikutbildningar som kostar pengar, men det kan vara  värt att lägga de kronorna på att få rätt utbildning och efter det kunna syssla med vad man älskar. Det finns också stor möjlighet att få lån till utbildning som kostar, bland annat av CSN i form av ett merkostnadslån som oftast täcker ungefär halva kostnaden av utbildningen. och om man behöver täcka övriga kostnader kan BlueStep Finans AB säkerligen vara till god hjälp när ett studielån behövs.

Några alternativ på musikskolor är:

  • Kulturama Stockholm
  • Katarinebergs folkhögskola
  • Högalids folkhögskola

Du kan också se över alternativen att studera utomlands, London och New York har många bra skolor!

3372787-timbuktu-6

Våga också tänka i nya banor när du funderar på att studera musik. Kanske vill du syssla med filmmusik? Det vill Anton som man skriver om i en artikel här. Det är verkligen fascinerande att läsa hur han kämpar för att få hålla på med sina drömmar och sin musik, och förhoppningsvis kommer han att nå exakt så långt som han önskar.